Προώθηση ιστοσελίδων

προώθηση ιστοσελίδων

Προώθηση ιστοσελίδων, είναι τεχνικές που εφαρμόζονται στην ιστοσελίδα σας, για την κατάταξή της στην πρώτη σελίδα των οργανικών αποτελεσμάτων της Google.

VIDEO MARKETING

Το Video Marketing αποτελεί την αποτελεσματικότερη μέθοδο προώθησης, όχι μόνο ιστοσελίδων, αλλά και προϊόντων ή υπηρεσιών.
Συγκεκριμένα, η παρουσία των web videos σε ένα website αυξάνει τις πωλήσεις, αφού ο οπτικοακουστικός χαρακτήρας των web videos, δημιουργεί συναίσθημα και το συναίσθημα οδηγεί σε πράξεις.
Η δημιουργία συναισθήματος αποτελεί το βασικότερο στατιστικό στο marketing.
Οι άνθρωποι αγοράζουν για συναισθηματικούς λόγους και αιτιολογούν την αγορά με την λογική.
Το video είναι μοναδικό στο να γεννάει συναισθήματα και για αυτό τον λόγο αποτελεί το πιο αποτελεσματικό μέσο προώθησης που έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα στο internet.

FACEBOOK


Παρόμοιους μηχανισμούς στόχευσης χρησιμοποιεί και το Facebook για να προβάλλει διαφημίσεις σε θέματα που αφορούν τους χρήστες μέσα στη μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Facebook Ads θα δείτε κυρίως μέσα στη ροή νέων (από φίλους και σελίδες που έχετε κάνει Like) και στη δεξιά στήλη των σελίδων. Ο διαφημιστής μπορεί επίσης να στοχεύσει βάσει φύλου, ηλικίας, πόλης, εκπαιδευτικού επιπέδου, οικογενειακής κατάστασης, κ.λπ.,

YOUTUBE


Το YouTube (όπως και ένα site, blog) δίνει στον αυτοαπασχολούμενο την ίδια επικοινωνιακή δύναμη που έχει η πολυεθνική -και αυτό είναι επανάσταση στο marketing! Το YouTube συγκεντρώνει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων χρηστών, τους οποίους προσεγγίζουν μικρές ή μεγάλες εταιρίες, ελεύθεροι επαγγελματίες ή μεγάλοι οργανισμοί με ενδιαφέρον και χρηστικό περιεχόμενο που παράλληλα διευρύνει ή εντυπώνει την αναγνωρισιμότητα ενός brand (εταιρίας ή προϊόντος). Μεταξύ των πολλών πλεονεκτημάτων του video marketing, είναι το ότι δίνει την ευκαιρία να αναπτυχθεί μια πιο οικεία σχέση μεταξύ πελάτη και εταιρίας, έστω και αν τους χωρίζει μια ήπειρος. Το video υποκαθιστά την προσωπική επαφή, στην οποία μειονεκτεί η ηλεκτρονική επικοινωνία.

FORUM


Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα, πριν προβούν σε αγορά, αναζητούν τις γνώμες και εμπειρίες όσων έχουν ήδη χρησιμοποιήσει ένα προϊόν. Στα forum υπάρχουν εκτεταμένες συζητήσεις σχετικά με προϊόντα, υπηρεσίες, εξυπηρέτηση μετά την πώληση και γενικά την εμπειρία του πελάτη (user experience) από μια εταιρία. Μια πραγματική εμπειρία μπορεί να διαμορφώσει τη γνώμη δεκάδων ή εκατοντάδων υποψήφιων πελατών. Η κάθε εταιρία χρειάζεται να σχεδιάσει πώς θα διαχειριστεί τα δεδομένα αυτά, που μπορεί να φέρουν θετική δημοσιότητα.

BLOG


Βασική αρχή στο διαδικτυακό μάρκετινγκ είναι να βρίσκεστε όπου βρίσκονται οι υποψήφιοι πελάτες σας. Κάποιες εταιρίες επιλέγουν δημοφιλείς blogger, podcaster και γενικά ανεξάρτητους παραγωγούς περιεχομένου που έχουν διαμορφώσει πολυάριθμο και πιστό αναγνωστικό κοινό για χορηγίες ή review των προϊόντων τους.

EMAIL MARKETING


Τελευταίο αλλά απαραίτητο εργαλείο διαφήμισης της επιχείρησής σας στο Internet είναι το email marketing. Η επικοινωνία μέσω email έχει την ίδια ή και μεγαλύτερη αξία σε σχέση με παλαιότερα, έστω και μετά την έλευση και διάδοση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η λίστα email και το περιεχόμενο που στέλνετε είναι υπό τον πλήρη έλεγχό σας -αντιθέτως με το ό,τι συμβαίνει στο Facebook. Η λίστα με τα email ανθρώπων που έχουν ενδιαφερθεί για το προϊόν σας, και το έχουν δηλώσει σαφώς εγγράφοντας τον εαυτό τους στο newsletter σας, είναι ίσως το πιο δυνατό διαφημιστικό όπλο που έχετε στο Ίντερνετ.